Big Red Mouse Pointer

28 Eylül 2014 Pazar

Kara Yürek - Holly Black (Lanet İşleyiciler, #3)

Orjinal Adı: Black Heart
Yazar: Holly Black
Çeviri: Yiğit Değer Bengi
Yayınevi: Dex
Yayın Tarihi: Ağustos 2012
Sayfa: 275
Puanım: 2

Cassel Sharp, kiralık katil olarak kullanıldığını biliyor ama bütün bunları geride bırakmaya çalışıyor. Dolandırıcılar arasında büyümesine ve insanları aldatmanınonun için nefes almak kadar kolay olmasına rağmen iyi biri olmak istiyor. Âşık olduğu kız ünlü bir mafya üyesi ama Cassel yine de doğru olanı yapmak için savaş veriyor. Devletin düşman olduğu öğretilse de Cassel, federaller için çalışmanın akıllıca bir iş olduğunu kabullenmeye çabalıyor. 

Cassel, Lanet İşleyiciler arasında en nadir bulunan yeteneğe sahip: O bir Dönüşüm İşleyicisi. Kanun kaçağı annesinin ve sevdiği kızın suç dosyası kabarırken yeni sırlar açığa çıkıyor; doğru ile yanlış arasındaki çizgi gittikçe bulanıklaşıyor. Federaller Cassel’den imkansızı istediklerinde neyin dolandırıcılık neyin gerçek olduğuna karar vermesi gerekecek. Tehlikeli bir oyunda, aşkını kaybetmek üzereyken Cassel en büyük kumarını oynamak zorunda kalabilir ve bu kez hayatını kumarda kaybedebilir. 

New York Times çok satanlar listesinin müdavimlerinden Holly Black, Kara Yürek ile Lanet İşleyiciler üçlemesini sonlandırıyor. Bu bambaşka bir şekilde fantastik ve karanlık dünyada tüm sorular, serinin son kitabında cevap buluyor. 




*** Serinin ilk iki kitabının yorumları: Beyaz Kedi ve Kırmızı Eldiven ***


  Kitaplara verdiğim puanlar gittikçe düşmüş. Sebebi yazarın üslubunda bir değişiklik yapmasını umut etmem ama hiçbir değişiklik olmamasıydı. Holly gerçekten yaratıcı bir yazar. Kurgu çok orjinal ama sadece kurguyla olmuyor.

  Ne ekersen onu biçersin misali yaptıkları her lanetin geri tepmeyle karşılanması en çok hoşuma giden şeydi. Okuduğum çoğu kitapta kahramanlar var. Bu kitapta herkes kötü. Cassel Sharpe kötünün iyisi sayılır.

  Bir serideki en önemli kitap final kitabıdır bence. Çarpıcı bir finalle veda etmeli, o son hiç aklımızdan çıkmamalı. Sevgili Holly finali hiç mi hiç beğenmedim. Zaten finale gelene kadarki sayfaların çoğu gereksiz şeylerle doluydu. Mina olayı gibi. Bana fazla gereksiz geldi. Dekan ve Sam olayı için daha yaratıcı şeyler yazılabilirdi. Spoiler vermemek için ne olduğunu yazmıyorum.

Her neyse. Giriş ve gelişmenin etkileyici olduğu söylenemez. Finale geçelim biz.
Annesini ve federalleri Vali Patton'dan kurtarmayı başardı. Tebrikler! Ama bana göre fazla salakçaydı. **Spoiler olabilir azıcık**  Kitapta adamın önceki hallerinden bahsediyor ve bir anda bu kadar değişmesini normal karşılamamalılar. Kim yaptığı suçları itiraf eder ki? Hele annesini aşığı olarak söylemesine uyuz oldum. Pek tatlıya bağlanmadı zaten sonu. Hemen yakaladılar bizimkini. Lila'cık kurtardı. **Spoiler bitti**

Gelelim belirsizliklere:
1) Cassel ne mafyaya katıldı ne de federallerle devam etti. 
2) Lila bir suç işledi ve kaçtı. Cassel'la. Kaçtıktan sonrasını yazsaymış daha iyi olurdu. Peşinde federaller varken falan.
3) Babası annesine ihanet etmiş gibi bir şey. Çaldığı şeyi neden çaldığını ya da onunla ne yaptığını bilmiyoruz.
4) Babasının gerçek kimliğini öğrendi. Gerçek soyadı Raeburn. Babası hakkında daha çok bilgi verilebilirdi ölmüş olsa da. Zaten adamı final kitabında tanıdık sayılır.
5) Cassel'ın yeğenine ve eski yengesine ne olduğunu çok merak ediyorum mesela. Kadın resmen kocasını öldürdü. Cassel bir katille çocuğun kalmasına izin verdi. Gerçi Cassel bile katil. Sanırım bu durum biraz karışık.


Serinin sadece üç kitaptan oluşması çok iyi olmuş. Bir kitaba daha nasıl dayanırdım bilemiyorum.
Serileri bitirmek gibi bir takıntım var. Gece Evi serisini bu yüzden bırakamıyorum. Zaten son bir kitabı kaldı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder